Hondenziekte. Is jouw hond beschermd?

Ben je ongerust over de recente ontwikkeling van hondenziekte vlakbij de Nederlandse grens? Wil je weten hoeveel risico je hond loopt op infectie?

Hieronder leg ik uit hoe je kunt weten of je hond voldoende beschermd is tegen hondenziekte.

In Nederland is het grootste deel van de hondenpopulatie standaard gevaccineerd tegen hondenziekte. De kans dat de ziekte van hond op hond wordt overgedragen is hierdoor minder groot. In het paspoort van je hond kun je terugvinden wanneer er voor het laatst gevaccineerd is tegen hondenziekte (Distemper). Op het stickertje van de vaccinatie zie je dan DP of DHP staan.

Beschikt jouw hond over voldoende antistoffen tegen hondenziekte? Doe de Vaccicheck.
Met een simpele Vaccicheck weet je precies of je hond over voldoende antistoffen beschikt.

Meten is weten: de Vaccicheck

Er is een kans dat een hond die wel gevaccineerd is, toch te weinig antistoffen heeft en ziek kan worden. Gelukkig kunnen deze antistoffen bepaald worden door middel van een snelle test (Vaccicheck). Hierbij wordt er een druppel bloed afgenomen en ingezet in een sneltest. Het bloed hoeft niet opgestuurd te worden naar een laboratorium.Ook honden die langer dan 3 jaar geleden hun DHP enting hebben gehad kunnen nog bescherming hebben. Omdat het van te voren niet te voorspellen is hoeveel antistoffen er zijn geldt: meten is weten!

Als je de antistoffen bepaling (Vaccicheck) laat doen, weet je zeker of je hond goed beschermd is. Zo kun je lekker wandelen met je hond, zonder zorgen over besmetting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *