welk hondenvoer moet je kiezen?

Hoe kies je het juiste hondenvoer?

Hoe kies je het juiste hondenvoer?

Op iedere verpakking worden beloftes gedaan: voor een sterk immuunsysteem, voor een goede groei, gemakkelijk verteerbaar etc. Voor de grote hond, voor de kleine hond, voor de herdershond. Er is zoveel keuze, maar waar ga je zoeken? Als je de vragen in dit artikel beantwoord, krijg je al een idee of het voer dat je geeft goed is.

Het schijnt dat we vaak kiezen voor het voer met een afbeelding van een hond, die op onze eigen hond lijkt. Vaak krijg ik van eigenaren te horen: het voer dat ik geef is prima, want hij doet het er zo goed op.

Wanneer ik ga doorvragen, dan blijken er vaak toch aanwijzingen te zijn dat het gekozen voer toch niet ideaal is voor deze hond. Ik zeg bewust: voor déze hond, want wat voor de ene hond goed is, hoeft voor een andere hond niet per se goed te zijn. 

Geef je het optimale hondenvoer?

In dit artikel stel ik je 3 vragen om erachter te komen of het voer van je hond het juiste is.

  1. Ruik je hem? Zit je met de familie op de bank, en komt er geregeld een stinkende wind voorbij van de hond? Wanneer een hond veel last heeft van gasvorming, dan betekent dat vaak dat zijn vertering niet optimaal is. Dit kan een aanwijzing zijn om verder onderzoek te doen naar een ander soort hondenvoer. 
  1. Let’s talk about poop….. Wat er in gaat, komt er ook weer uit. Het ontlastingspatroon van een hond zegt veel over zijn vertering. Hoe veel, hoe vaak, welke kleur, is het altijd stevig, of ook wisselend? Het antwoord op deze vragen geeft een indruk van hoe de hond zijn eten verteerd. 
  1. Hoe is het gewicht van je hond? Is hij netjes op gewicht, is hij te licht of te zwaar? Heeft hij altijd honger, of blijft de bak vaak halfvol? Een hond hoort als zijn bak leeg is, voldoende gegeten te hebben. Hij hoort netjes op gewicht te zijn, dus niet te dik en niet te dun. Uiteraard kunnen er gezondheidsredenen zijn waardoor een hond niet op zijn ideale gewicht is, maar het juiste voer, is een goede basis. Wanneer gezondheidsproblemen de oorzaak zijn voor een niet ideaal gewicht, is er verder onderzoek en begeleiding van een dierenarts nodig.

Als je deze vragen beantwoord hebt, heb je al een idee of de voeding die je hond krijgt, ook voldoet.

Er zijn nog veel meer zaken om rekening mee te houden als het over goed en volledig voer gaat. Daarvoor zijn er nog meer vragen die beantwoord kunnen worden.

Wanneer je graag een afspraak wil maken om je hond te laten onderzoeken en behandelen. Neem dan gerust contact met mij op.

Online cursus

In mijn online cursus ga ik verder in op dit onderwerp. Hierin ga je aan de slag in het werkboek, om er achter te komen welke voeding het beste bij jou en je hond past.

Wil je meer informatie over deze cursus, klik dan hier  

Susanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *